Bu yiyecekleri asla mikrodalga fırında ısıtmayın
Kızarmış yiyecekler
Kızarmış yiyecekler pek çok rahatlık sunar. Yiyecekler çıtır dokularını korumak yerine ıslak ve kuru hale gelir ve aşırı yağa bulanır.
Bu sadece tadı bozmakla kalmaz, aynı zamanda hoş olmayan kokulara ve tüketildiğinde hastalık hissine de yol açabilir.
Bunun yerine, daha iyi bir alternatif onları kuru bir tavaya atarak yeniden ısıtmaktır.
Çok haşlanmış yumurta
Haşlanmış yumurtaların içinde çok miktarda su bulunur; bu su, mikrodalganın güçlü ışınlarıyla temas ettiğinde buhar oluşturur, basınç oluşturur ve patlar. Boom!
Bunun yerine yumurtayı tekrar kaynatın ya da ısıya dayanıklı bir tabağa koyun ve üzerine kaynar su dökün. Düzgün bir şekilde yeniden ısınması için 10 dakika bekletin.
Deniz ürünleri
Mikrodalgada pişirilen deniz ürünleri, tadını ve dokusunu bozarak iştah açıcı olmaktan çıkarabilir.
Örneğin, kalamarları mikrodalgada tekrar ısıtırsanız, lastik bantları çiğnemeye benzer lastiksi bir kıvam elde edilir.
Ayrıca mikrodalga fırınınızın ve deniz ürünleri yemeklerinizin yeniden ısıtıldıktan sonra yayılabileceği koku sizi anında erteleyebilir.
Birçok mutfak uzmanına göre bu yemekleri yeniden ısıtmanın pek iyi bir yolu yok.
Acı biber
Acı biberleri mikrodalgada ısıtmak bir kabustan başka bir şey değildir.
Biberler ısıtıldığında sizin ve çevrenizdekilerin sürekli öksürmesine, nefes alma sorunları yaşamasına ve gözlerinin yaşarmasına neden olabilecek gazlar açığa çıkarır.
Bunun nedeni, bu biberlerin aynı zamanda biber spreylerinde de kullanılan kapsaisin ile dolu olması ve bu bileşiğin mikrodalga fırınlama sırasında salınmasının yaratabileceği etkiyi açıklıyor.
Pirinç
Pirincin mikrodalgada ısıtılması veya yeniden ısıtılması, bir tür gıda zehirlenmesi olan kızarmış pirinç sendromuna neden olabilir.
Uygun olmayan kullanım ve depolama aynı zamanda B. cereus bakterisinin büyümesini de teşvik edebilir.
Gıda Güvenliği’ne göre, “B. cereus iki tür hastalığa neden olabilir: biri ishal ile karakterize edilir, diğeri ise bulantı ve kusmaya neden olan kusturucu toksin olarak bilinir. Kaynaklar arasında çeşitli gıdalar, özellikle de pirinç bulunur.”